#Bouwsector

Recycle-prijs voor Technische Unie

Groothandel Technische Unie is de eerste winnaar van de Recycle Power Award. Deze nieuwe onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het best presteert bij het inzamelen van afgedankt elektrisch gereedschap door Stichting Verwijdering Elektrisch Gereedschap (SVEG) en Wecycle.

Technische Unie (TU) is de grootste inzamelaar van e-waste uit het professionele circuit. Afgelopen jaar werd maar liefst 84,5 procent van al het klein elektrisch e-waste bij groothandels ingezameld via Technische Unie. Een aanzienlijk deel hiervan is elektrisch gereedschap. Voor SVEG aanleiding de eerste editie van de Recycle Power Award aan Technische Unie toe te kennen.

Elektrisch gereedschap

Jaarlijks wordt zo’n 36,8 miljoen kilo kleine elektrische apparaten ingezameld, waaronder ook elektrisch gereedschap. Van alle ingezamelde apparaten is dit de grootste stroom. De inzameling van elektrische apparaten via de technische groothandel steeg in 2018 met 21,3%, en is daarmee sinds 2016 verdrievoudigd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.