#Bouwsector

‘Redelijk veel opties genomen op Nieuwbouwdag’

Een lichtpuntje in moeilijke jaren. Zo betitelt de Stichting LNP (Landelijke Portaal Nieuwbouw) de Landelijke Nieuwbouwdag die afgelopen zaterdag plaatshad. Overal in het land waren nieuwbouwprojecten open voor het publiek. “Er zijn redelijk veel opties genomen.”

Aanbieders van nieuwbouwwoningen zijn volgens de stichting overwegend positief over de opkomst en de stemming onder de bezoekers. “Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar enkele zwaluwen kondigen wel beter weer aan”, vat Rob van der Schoot de stemming samen. De directeur van Stichting NLP – de club is initiatiefnemer van de bekende nieuwbouwwebsite Niki.nl en organisator van de Landelijke Nieuwbouwdag – signaleert dat de stemming onder de consument positiever begint te worden. “Dat hoor ik terug van deelnemers overal in het land. Er zijn redelijk veel opties genomen. Dat zegt wel iets over het sentiment. Het zal veel te maken hebben met het feit dat de overheid nu duidelijkheid heeft gegeven over de hypotheken. Dat geeft rust.”

De betere stemming komt volgens Van der Schoot ook doordat de prijzen zich lijken te stabiliseren. “Verder zijn er, voor wie nieuwbouw wil, allerlei voordelen. Zoals meer comfort, de eerste jaren geen onderhoud, veel invloed op hoe je huis uiteindelijk wordt, en een lagere energierekening dankzij de toepassing van duurzamere verwarmingstechnieken.”

Opening modelwoning

Aanbieders – projectontwikkelaars en ontwikkelende bouwers – combineren de Nieuwbouwdag steeds vaker met extra activiteiten, zoals een start verkoop, rondleidingen en de opening van een modelwoning. In project Dromenrijk in Almere ging ontwikkelaar VORM nog verder. Daar mochten toekomstige bewoners een muurtje helpen metselen en was RTL-tuinman Lodewijk Hoekstra aanwezig voor advies en het beplanten van de buitenruimte. “We proberen er altijd een feestje van te maken”, aldus Martin Switzar van ontwikkelaar VORM.

De Nieuwbouwdag vond voor de achtste keer plaats. De volgende Landelijke Nieuwbouwdag is zaterdag 28 september.

Bekijk hier een impressie van afgelopen zaterdag:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.