#Bouwsector

Renovatie en onderhoud neemt structureel toe

Het aandeel renovatie en onderhoud neemt structureel toe, concludeert BouwKennis op basis van de eerste cijfers voor het Bouwkennis Jaarrapport 2014/2015. Hoofdaannemers B&U halen bijna 40% van hun omzet uit renovatie en onderhoud van woningen en 16% uit renovatie en onderhoud van utiliteitsbouw.

Beide nieuwbouwsectoren dalen naar 19%. Ter vergelijking: in 2005 scoorden woningnieuwbouw, woningrenovatie en utiliteitsnieuwbouw nog een ongeveer gelijk aandeel.

BouwKennis vraagt al tien jaar naar de omzetverdeling per marktpartij in de bouwkolom. In de aankomende editie wordt een tijdreeks gegeven van de resultaten, om zo inzicht in conjuncturele en structurele verschuivingen te geven.

Het percentage behaalde omzet uit onderhoud en renovatie neemt ook bij architecten, klusbedrijven en onderaannemers toe.

Lees meer op de website van BouwKennis.

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.