#Bouwsector

Renovatievloer Mulder Obdam wint Bouwprijs

De door bouwbedrijf Mulder Obdam ontwikkelde Renovatietotaalvloer – oftewel Rentovloer – is de winnaar van de Nederlandse Bouwprijs 2013 in de categorie Bouwmaterialen en -systemen. De prijs werd gisteravond uitgereikt op het Gala van de Nederlandse Bouw.

De Rentovloer is een vorig jaar op de markt gebracht vloersysteem voor de vervanging van houten balklagen in bestaande woningen. Hij is door de bouwer uit Noord-Holland ontwikkeld in samenwerking met De Hoop Pekso, Lankhorst recycling products en Hordijk EPS. De vloer bestaat uit gerecyclede kunststof liggers versterkt met wapening, isolerende EPS-elementen, dampremmende/dampdichte folie en een toplaag van FSC underlayment.

“Vanwege de lichtgewicht constructie van de Rentovloer is het plaatsen ervan aanzienlijk minder arbeidsintensief. Tel daarbij op de efficiënte inzet van arbeid (slechts twee personen) en de recyclebaarheid van de vloer in de toekomst maakt deze inzending tot de meest opvallende en uiterst duurzame innovatie in deze categorie van De Nederlandse Bouwprijs”, aldus de jury van de prijs die sinds 1991 wordt uitgereikt.

Overige winnaars

In de categorie gebouwen won de nieuwbouw van het NIOO-KNAW voor het Nederlands Instituut voor Ecologie; in de categorie civiele kunstwerken ging de prijs naar de Mosesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren. Daan Bruggink (OGRA architect) is uitgeroepen als Talent met toekomst.

 

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.