Partnercontent
#Bouwsector

ROCKWOOL lanceert smalste spouwisolatieplaat met revolutionaire prestaties

ROCKWOOL introduceert Rockfit Supra silver: een stevige, maar zeer smalle spouwisolatieplaat met een hoge thermische prestatie. Deze revolutionaire combinatie van eigenschappen is nog niet eerder gerealiseerd in steenwol spouwisolatieplaten. Rockfit Supra silver is geschikt voor thermische en akoestische isolatie van gedeeltelijk gevulde spouwmuren.

Rockfit Supra silver is de nieuwste spouwisolatieplaat van ROCKWOOL. Wat de Rockfit Supra silver bijzonder maakt, is dat het de smalste spouwplaat in het assortiment is, met een revolutionair hoge thermische prestatie. De spouwplaat heeft een lambda-waarde van 0,032; een prestatie die nog niet eerder is behaald met een steenwolplaat in deze dikte. Dit betekent dat muren smaller ontworpen kunnen worden, zonder in te leveren op isolatiewaarde.

Naast hoge thermische prestatie zeer brandveilig en makkelijk te verwerken

Rockfit Supra silver bezit nog meer gunstige eigenschappen. Aan de spouwzijde heeft de plaat een gecoate, micro-geperforeerde aluminium bekleding die extra bijdraagt aan de thermische prestatie. Het rasterpatroon op de folie maakt het bovendien makkelijk de platen op maat te snijden. Dankzij de structuur van steenwol ontstaat er geen naadvorming tussen platen. Ook rond ramen en deuren en in hoeken sluit Rockfit Supra silver goed aan. Er treedt hierdoor geen warmteverlies op en er zijn geen extra afdichtingsmaterialen nodig. De spouwplaat is tot slot zeer waterafstotend en voldoet aan de hoogste Euro-brandklasse A1, volgens EN 13501-1.

De Rockfit productgroep: innovatieve spintechnologie

In 2019 introduceerde ROCKWOOL de nieuwe generatie Rockfit-producten voor spouwmuurisolatie.

Uniek aan deze productgroep is de nieuwe spintechnologie. Dankzij deze technologie zijn de spouwmuurisolatieplaten zeer stevig en bereiken ze hoge thermische prestaties, terwijl ze toch smal zijn van postuur en gemiddeld 20% lichter van gewicht. Dit maakt ze makkelijk te verwerken. Daarnaast zijn de Rockfit-producten, net als alle andere producten van ROCKWOOL, duurzaam en circulair.

Zeer goede score in Nationale Milieudatabase

Het product Rockfit Supra silver is opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Deze database biedt een wetenschappelijke, open en transparante onderbouwing bij de beoordeling van bouwproducten. ROCKWOOL werd als eerste isolatieproducent in deze database opgenomen en scoort hierin zeer goed.

Dit artikel is partnercontent van Rockwool.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.