#Bouwsector

‘Scherm in de bus is niet nodig’

Het aanbrengen van een scherm of schot in de bus/auto is in deze tijd een veelvuldig toegepast alternatief om toch met meerdere personen te kunnen reizen. Niet nodig als je de regels van het RIVM opvolgt, aldus de Helpdesk Corona Bouw & Techniek.

Sterker nog: een dergelijk scherm kan de verkeersveiligheid in gevaar brengen en is niet acceptabel als vervanging van de regels uit het protocol.
Alleen als je alle regels uit het protocol opvolgt en je tóch veiliger voelt met een scherm, kun je dit laten aanbrengen. Let er dan goed op dat het zicht niet wordt belemmerd en maak het schot of scherm na elke rit schoon met een ontvettend sopje of 70 procent isopropylalcohol-doekjes.

Doowerkregels aangepast

De helpdesk kreeg al veel vragen over het onderdeel ‘samen reizen’. Daarom is het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de sectoren bouw en techniek onlangs aangepast.

Samen reizen

Het advies is en blijft om zoveel mogelijk alleen te reizen. Zijn er geen andere mogelijkheden als eigen of openbaar vervoer of een andere planning, dan kan men met 2 personen in een vervoersmiddel samen reizen, mits hierbij de nodige extra hygiënemaatregelen in acht worden genomen.
Bij meer dan 2 personen in één vervoersmiddel moet minimaal 1,5 meter afstand tussen alle personen aanwezig zijn. Als je met 3 of meer personen in een vervoersmiddel zit en dichter dan 1,5 meter van elkaar bent, kun je worden beboet (tenzij je een gezin vormt of huisgenoten bent).

Samen werken en lunchen

Voor samen werken binnen 1,5 meter blijft het uitgangspunt dat dit zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Als het onvermijdbaar is, mag met twee of meer personen gewerkt worden met minder dan 1,5 meter afstand.
Wees hierbij extra alert, maak afspraken over hoe veilig gewerkt kan worden, raak voor zover mogelijk niet dezelfde oppervlakken aan, gebruik afscherming als dit mogelijk is en volg de hygiëneregels (was handen zeer regelmatig, hoest en nies in de elleboog, raak het gezicht niet aan).
Ook samen lunchen met meer dan 2 personen mag wanneer er voldoende afstand, minimaal 1,5 meter, wordt gehouden.


Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.