#Bouwsector

SketchUp Pro training maakt aannemer BIM-ready

Net als de rest van de wereld heeft ook de bouwsector te maken met razendsnelle digitalisering. Building Information Modeling (BIM) is al niet meer weg te denken. Sterker nog: alleen bedrijven die BIM-ready zijn, mogen in de nabije toekomst meedoen aan (internationale) aanbestedingstrajecten. Cibap Next en het bedrijfsleven sloegen de handen in een en bieden diverse SketchUp Pro trainingen zodat ingenieurs, architecten, opdrachtgevers en aannemers in staat zijn volledig mee te draaien in een BIM werkomgeving. 

Eis bij overheidsinstellingen

Bedrijven die met BIM werken, besparen tijd en geld. Bovendien draagt een BIM-model bij aan het imago van een bedrijf, want taken zijn duidelijk afgebakend en eventuele fouten worden al voor de start van de bouw opgemerkt. BIM is vooral succesvol als alle partijen meedoen, vandaar dat in de nabije toekomst werken met BIM een eis is bij overheidsaanbestedingen. In Engeland is dit al het geval. 

BIM-ready met SketchUp

Hoe draai je als bedrijf mee in een BIM, zonder een grote investering te moeten doen? De SketchUp trainingen van Cibap Next, gegeven door Gerben Pol, authorized trainer SketchUp Pro Benelux en BIM-coördinator bij Eurosafe Solutions, zijn een goede optie. “BIM is niet alleen een ‘simpele’ 3D omgeving. BIM omvat veel meer dimensies en biedt allerlei voordelen en geweldige kansen voor o.a. de bouwsector, nu en in de toekomst”, aldus Pol. Meer informatie en aanmelden op www.cibapnext.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.