#Bouwsector

Slechtst geïsoleerde woningen versneld aangepakt

Na-isoleren van de spouwmuur. (Foto: Paul Diersen)

Een Nationaal Isolatieprogramma moet gaan helpen om de 20% slechtst geïsoleerde huur- en koopwoningen versneld te isoleren. Het is een van de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd op Prinsjesdag. Ook verhoogt het kabinet het budget van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++), de subsidieregeling voor duurzame energie en andere technologieën die de CO2-uitstoot in Nederland verlagen, met 3 miljard euro.

Tot een op poten zetten van een landelijk isolatieplan is eerder dit jaar opgeroepen door een coalitie van Natuur & Milieu, Koninklijke Bouwend Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), de Consumentenbond en Energie-Nederland. ChristenUnie, CDA en GroenLinks presenteerden op 13 september het Manifest Nationaal isolatieprogramma met 12 concrete voorstellen om snellere, slimmere en sociale woningisolatie mogelijk te maken. 

6,8 miljard voor klimaatmaatregelen

In totaal investeert het kabinet 6,8 miljard euro extra in klimaatmaatregelen zonder lastenverzwaringen. “Hiermee stellen we Nederlanders in staat om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van ons land, blijft de uitvoering van het klimaatakkoord op tempo en gaat de CO2-uitstoot in Nederland versneld omlaag.”

Hybride warmtepomp en elektrische bestelbussen

De overheid komt Nederlanders die duurzame keuzes maken tegemoet in de kosten. Daarom worden bestaande subsidieregelingen uitgebreid zodat consumenten een tegemoetkoming van 1000 tot 2100 euro kunnen krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp, werkt het kabinet maatregelen uit gericht op extra stimulering van (betaalbare) elektrische auto’s en helpt het kabinet (MKB-)bedrijven bij verduurzaming door de aanschaf van elektrische bestelbussen te subsidiëren. 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.