Partnercontent
#Bouwsector

Snel maatwerk kozijnen met online ontwerptool

Daan Bol: “Onze klant krijgt energie van bouwen, niet van de administratie.”

Toelevering Online is als leverancier van maatwerk kozijnen vijf jaar lang hard gegroeid door een vernieuwende aanpak: volledig digitaal met een online ontwerptool. Voor aannemers en zzp’ers zijn er extra diensten geïntroduceerd onder de noemer Zakelijk Plus, zoals betalen na levering.

Maatwerk kozijnen, in enkele klikken online besteld en in veel gevallen binnen vijf werkdagen geleverd. Het is niet zo verwonderlijk dat Toelevering Online met die aanpak in vijf jaar tijd van 0 naar 50 miljoen euro omzet is gegroeid. Hoewel deze groei soms stormachtig is gegaan, heeft het bedrijf na de levering van meer dan 75.000 kozijnen het leverproces van vijf dagen strak onder controle. Naast betrouwbare levering staat een hoge kwaliteit van de kozijnen hierbij altijd voorop. Voornaamste doelgroep zijn de kleinere aannemers en zzp’ers. Zij worden sinds dit jaar bediend met extra diensten. Onder Zakelijk Plus – zoals dit pakket aan diensten wordt genoemd – bestaat voor aangesloten klanten de mogelijkheid om kozijnen achteraf te betalen, ze te laten leveren op een locatie naar wens en werktekeningen aan te maken met een eigen bedrijfslogo. In 2023 komt daar een offertetool bij. “Zo heeft de klant meer tijd om te doen waar hij energie van krijgt”, zegt directeur Daan Bol. “Dat is bouwen en niet de administratie.”

Een groot deel van de zakelijke klanten heeft meerdere projecten op jaarbasis. Dat was een belangrijke reden voor Toelevering Online om scherper op deze groep te focussen. “Achteraf kunnen betalen was een grote wens, bleek uit gesprekken met onze klanten.” Sinds de introductie van Zakelijk Plus eerder dit jaar zijn al rond de 2000 aannemers en zzp’ers aangesloten. Bij lid worden in december is het eerste jaar gratis – daarna kost het 49 euro per jaar.

Regie op de keten

De basis van Toelevering Online is vanaf de start geweest om het samenstellen en bestellen van maatwerk kozijnen te vereenvoudigen en het hele proces te digitaliseren. Dat vraagt ‘regie op de keten’, zoals Bol het verwoordt. “We sturen partners aan die de kozijnen produceren, maatwerk glas maken, scharnieren leveren en de logistiek doen. Dat hele proces is gedigitaliseerd, zodat we idealiter tien keer sneller zijn dan de traditionele markt.” Zeventig tot tachtig procent van de producten die Toelevering Online levert, heeft een levertijd van vijf werkdagen. “Alleen bij ingewikkelde producten – een harmonicadeur of aluminium kozijnen bijvoorbeeld – wordt dat iets langer.”

Gevolgen voor planning

In 2017 was dit alles pionieren. Inmiddels staat de organisatie en is die keten op elkaar afgestemd. “De schakeltjes zitten steeds strakker in elkaar, zodat we een betrouwbare leverancier zijn.” En heeft een van de partners het lastig, waardoor de levertijd oploopt naar – pak ‘m beet – acht dagen, dan wordt met man en macht gewerkt om die terug te halen naar vijf dagen. “Je kunt stellen dat acht dagen nog steeds heel netjes is”, beaamt Bol. “Anderzijds heeft een zakelijk klant zijn agenda vol staan met projecten en heeft dat gevolgen voor zijn planning. Wat we beloven, willen we nakomen.”

Order stuurt machine aan

Toelevering Online werkt om deze reden met betrouwbare partners die in de regel wat groter zijn en volume en voorraden op orde kunnen houden. “Bij aluminium en kunststof kozijnen zijn we inmiddels zo groot dat we direct contact hebben met de profielleveranciers. Dan kunnen we, wanneer nodig, op basis van onze data aangeven welke partijen moeten worden bevoorraad.”

Het ideale plaatje en een stip op de horizon is dat een order van een klant via het platform van Toelevering Online direct de machine van de producent aanstuurt. “Met die stap zijn we nu bezig”, zegt Bol. Meer stevige ambities zijn de levertijd verder verkorten én de grens over te gaan. “De droom is dat in 2032 elke Europese zakelijke klusser bij ons in drie klikken een maatwerk kozijn kan bestellen en dat het product de volgende dag wordt geleverd.”  

Dit artikel is partnercontent van Toelevering Online.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.