#Bouwsector

Social media-prijs voor Heembouw

Heembouw heeft de zogenoemde IndustrialSocialMedia Award gewonnen. Het bouwbedrijf is volgens de jury in het technische B2B-segment de organisatie die het best gebruik maakt van social media in haar marketing- en communicatiestrategie.

Gedegen, systematisch, interactief zijn de kwalificaties die de jury gebruikte voor de inzet van social media door Heembouw. Juryvoorzitter en hoogleraar marketing aan de Nijenrode universiteit John Koster noemde verder het gegeven dat het gebruik van social media volledig ingebed is in de communicatie- en marketing strategie als belangrijk kenmerk.

De prijs wordt uitgereikt door IndustrialSocialMedia, een kennisplatform voor socia media het het technische B2B dat wordt ondersteund door ABN AMRO en VNU.

Dashboard

Social media coördinator Björn Bouwmeester van Heembouw liet bij de uitreiking aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe twitter, linkedin, facebook en weblogs ingezet worden bij de communicatie. Hierbij wordt ook gemonitored wat er op het gebied van social media gebeurt aan de hand van een dashboard. “We volgen realtime wat onze berichten doen, maar ook wat er in onze markt gebeurt op dit gebied. Wat wordt er bijvoorbeeld gezegd over Lean Bouwen of over BIM, twee onderwerpen waar wij bij Heembouw intensief mee bezig zijn. Verder volgen we opdrachtgevers, leveranciers, en onze concurrenten.”

Interactief naslagwerk

ABN AMRO heeft ter gelegenheid van de de uitreiking het interactieve naslagwerk ‘Social Media voor de Bouw’ gepubliceerd. Conslusie is dat een gerichte inzet van social media bijdraagt aan een betere samenwerking binnen de bouwketen. Dit stelt bedrijven in staat met klanten, toeleveranciers en eindgebruikers snel informatie uit te wisselen over de talrijke keuzes die tijdens een bouwproces worden gemaakt. Hierdoor zal de bouwsector uiteindelijk in zijn geheel kunnen optimaliseren.

Gebruik social media

De bouwsector loopt bij het gebruik van social media niet voorop. Volgens een steekproef van ABN AMRO worden LinkedIn en Facebook het meest gebruikt (60 procent), gevolgd door Twitter, waar bijna de helft van de bedrijven actief is. De zeven grote Nederlandse bouwbedrijven geven de voorkeur aan Twitter en LinkedIn. Facebook en YouTube zijn bij hen minder populair. Ingenieurs zijn in vergelijking met aannemers, installateurs en producenten van bouwmaterialen het meest actief op social media.

3 reacties op “Social media-prijs voor Heembouw

  1. Beste Marguerite, dank voor de oplettenheid. Ik pas een en ander aan.

  2. Met interesse las ik bovenstaand artikel dat op een belangrijk punt feitelijk niet correct is. De IndustrialSocialMedia Award wordt niet uitgereikt door ABN AMRO, maar door IndustrialSocialMedia, een kennisplatform voor social media in het technsiche B2B (zie: http//www.industrialsocialmedia.nl). ABN AMRO en VNU ondersteunen het initiatief. ABN AMRO heeft ter gelegenheid van de uitreiking van de 1e award een interactieve uitgave samengesteld over social media in de bouw en de industrie. Zoals op de cover aangegeven is hierbij nauw samengewerkt met Jos Fleischeuer en Marguerite Tachet van IndustrialSocialMedia.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.