#Bouwsector

Staatssecretaris keurt STIP-keurmerk goed

De staatssecretaris is akkoord met het advies van TPAC om het STIP-keurmerk te accepteren voor het houtinkoopbeleid van het Rijk. Daarmee is STIP ook voor RVO Nederland een toegelaten systeem en zijn tevens groenhypotheken mogelijk geworden.

STIP is een regeling die van zijn certificaathouders verlangt dat ze alleen nog verantwoord geproduceerd hout toepassen. Eerder oordeelde de TPAC-commissie al dat het keurmerk voldoet aan de eisen van het duurzame Rijksinkoopbeleid. TPAC voerde een langdurige toetsing uit en gaf zijn positieve advies door aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De ongeveer tachtig bij STIP aangesloten houtbedrijven willen met hun inkoop van uitsluitend verantwoord geproduceerd hout, bijdragen aan een duurzamere wereld. Naast verandering van hun inkoopbeleid moesten ze vaak ook hun producten aanpassen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.