#Bouwsector

Stefan de Jager ‘Beste Metseltalent van 2019’

Van links naar rechts: Gerrit van de Zande, Stefan de Jager en Siem van den Berg.

Stefan de Jager uit Barneveld is de winnaar van de Zilveren Troffel 2019. De leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn won de 67ste editie van het NK Metselen en mag zich het ‘Beste Metseltalent van 2019’ noemen.

De Zilveren Troffel winnaar is trots op zijn overwinning: “Ik had het niet verwacht. Ben er ontzettend blij mee. Ik voel mij een winnaar en ik ga door met metselen.” Tweede werd Gerrit van de Zande uit Elspeet, leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. De derde prijs was voor Siem van den Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert.

Finalewerkstuk

Het NK Metselen wisselt per jaar van finalelocatie en opdracht. Dit jaar streek het kampioenschap neer op de voormalige kazerneterreinen in Ede. Daar ontpopt zich een nieuwbouwwijk met ruim 1800 nieuwe woningen. Het finalewerkstuk bestond uit zes speeltoestellen. Met als referentie het militaire verleden van het gebied inclusief stormbanen, vormen de speeltoestellen een hindernisbaan. Het is een ontwerp van Corné de Broekert en Pip Hiemstra, architectuurstudenten Bouwkunde aan de TU Delft. Zij wonnen een eerdere ontwerpwedstrijd.

Promotie

Met het organiseren van het NK Metselen promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) sinds 1953 ononderbroken het metselonderwijs. Doel is de instroom van jonge metseltalenten te bevorderen en goed vakonderwijs te stimuleren. Anno 2019 komt daar het stimuleren van interesse onder jongeren voor een loopbaan in de bouw bij.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.