#Bouwsector

Steigerbranche pakt diefstal aan

De sectie Steigerbedrijven van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) en Hoffmann Bedrijfsrecherche gaan diefstal van steigermateriaal aanpakken.

De overeenkomst hiervoor, die de basis vormt voor het project Preventie Diefstal Steigermateriaal, is onlangs getekend. Met het project, dat eind mei officieel van start gaat, willen beide partijen proactief een halt toeroepen aan de toenemende diefstal van steigermateriaal.

Kleurcodes

In het kader van het project zullen de diefstalgevallen sinds 2014 worden verzameld, geïnventariseerd en geanalyseerd. Tevens zullen de unieke bedrijfskleurcodes die worden gebruikt om het steigermateriaal herkenbaar en traceerbaar te maken, worden geactualiseerd. Hoffmann Bedrijfsrecherche zal daarnaast voor deelnemende partijen een richtlijn opstellen waarin ook een register van handelaren is opgenomen.

Website

Tegelijkertijd wordt een website ontwikkeld waar incidenten in beeld worden gebracht, diefstallen kunnen worden gemeld en informatie wordt gegeven over voorkoming van diefstal van steigermateriaal. Ook een directe aangiftemogelijkheid bij de politie wordt daarbij overwogen.

Het project Preventie Diefstal Steigermateriaal wordt breed gedragen binnen de sectie Steigerbedrijven en ook andere materieelleveranciers blijken geïnteresseerd in deze integrale aanpak. Ook de toeleverende branches, zoals de staalbedrijven en de overheid, van wie een actievere aanpak van de problematiek worden verwacht, worden benaderd om in het project te participeren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.