#Bouwsector

‘Stel drempelwaarde in voor tijdelijke stikstofuitstoot’

Stel een drempelwaarde in voor de tijdelijke stikstofuitstoot van de bouw. Dat is de boodschap van het Adviescollege Stikstofproblematiek, in het rapport ‘Niet alles kan overal‘. Daarnaast moet er stevig geïnvesteerd worden in de bouw- en infrasector. Het adviescollege staat onder leiding van oud-minister Johan Remkes.

Bouwend Nederland is blij met het rapport. “Ik ben heel tevreden met de uitkomsten van de adviescommissie Remkes”, zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. “Er is nu geen enkel excuus meer om niet zo snel mogelijk een drempelwaarde voor de bouw in te voeren. Dit moet bovenaan de prioriteitenlijst van de minister komen. Remkes biedt die ruimte en eerder gaf de Raad van State die mogelijkheid ook al. De aanbevelingen moeten worden opgevolgd om stikstofruimte te scheppen voor nieuwe activiteiten. Laat de bouw en infra doen waar ze ijzersterk in is: het oplossen van de problemen van Nederland. Laat ons die huizen bouwen waar mensen om zitten te springen, laat ons zorgen dat onze infrastructuur in topconditie blijft, laat ons werken aan de enorme opgave van de verduurzaming van onze huizen, scholen en kantoren.”

Investeringspakket met Prinsjesdag

De commissie Remkes staat in haar advies speciaal stil bij de bouw- en infrasector en concludeert dat deze te lijden heeft gehad van de stikstofcrisis ondanks de beperkte bijdrage aan de stikstofuitstoot. Volgens het rapport is het noodzakelijk een aanscherping van het beleid om stikstof te reduceren, om daarmee ruimte te maken voor bouw en infra.

Maxime Verhagen: “Het is mooi dat Remkes het economische belang van de bouw- en infra op waarde schat. Investeringen in de bouw hebben een groot multiplier-effect. Elke euro die gestoken wordt in de bouw levert tot wel bijna drie euro aan aanvullende economische activiteit op. Dat effect moeten we optimaal uitbuiten. De bouw en infra is als kernsector een locomotief die de hele Nederlandse economische trein weer kan laten rijden. Ik verwacht van het kabinet dan ook dat ze dit advies ter harte neemt en een stevig investeringspakket presenteert met Prinsjesdag. Daar profiteert heel Nederland van.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.