#Bouwsector

Stemmen op meest aansprekende FSC-project

Wat is het meest aansprekende bouwproject waar FSC-gecertificeerd hout is toegepast? Op GoedHoutProject kan tot 11 december worden gestemd op de vijf kanshebbers voor de FSC Keten Award 2012.

Tijdens de Partner Bijeenkomst van FSC Nederland op 13 december zal door het aanwezige publiek uit de drie projecten met de meeste stemmen het winnende project worden bepaald. De vijf genomineerde projecten zijn geselecteerd op basis van uitstraling, hoeveelheid toegepast hout, diversiteit van de toegepast houtsoorten en samenwerking binnen de keten.

Nominaties:

Brede School Fiep Westendorp, Amsterdam – Dit Utiliteits-/Woningbouw project bestaat uit 71 sociale en aangepaste huurwoningen die zijn gecombineerd met een brede school, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, muziekatelier en een buurtontmoetingsruimte. In dit project is onder andere FSC-gecertificeerd Nobelwood, Meranti en Berken toegepast. Het project laat de grondstof hout prachtig tot zijn recht komen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Het Groene Hart, Lunteren – Het Groene Hart is een appartementencomplex, bestaand uit 16 driekamerappartementen, dat is gebouwd voor Molukse senioren. Het ontwerp van dit project is afkomstig van Remy Matulessy, een Molukse architect. Hij heeft het gehele project afgestemd op de sociale behoeften en cultuur van de bewoners. In dit project zijn vier verschillende FSC-houtsoorten toegepast, wat laat zien dat ook in relatief kleinere bouwprojecten een varieteit aan FSC-hout gebruikt kan worden.

Paulinesymfonie, Rijswijk – De Paulinesymfonie is een woningbouwproject. Het gebouw herbergt in totaal 172 appartementen, waaronder huur-, koop- en zorgwoningen. Aan de achterzijde van het gebouw bevinden zich een spoorbaan en een snelweg, waardoor er strenge eisen zijn gesteld aan de geluidswering. Hiervoor is onder andere gebruik gemaakt van geluidswerend FSC-gecertificeerd houtwerk, wat laat zien dat hout meer eigenschappen heeft dan alleen een fraai uiterlijk.

Prins Bernhard Sluiscomplex, Deventer – De Prins Bernhardsluis heeft onlangs een grote onderhoudsbeurt ondergaan. Hiervoor zijn een achttal sluisdeuren van 9 meter hoog en 7,5 meter breed van FSC-gecertificeerd Azobe geleverd. Daarnaast is er FSC-gecertificeerd eiken in het project toegepast. In de Grond- Weg- en Waterbouw worden grote hoeveelheden hout gebruikt. Dit project laat zien dat dit uitstekend met FSC-gecertificeerd hout kan.

Villa Flora, Venlo – Op het terrein van de Floriade is het imposante Villa Flora te vinden. Het ruim dertig meter hoge gebouw wordt vooral gekenmerkt door het vele aanwezige FSC-gecertificeerde Vuren en inlands Lariks. FSC is niet de enige duurzame component binnen dit project aangezien er vele state of the art milieutechnieken in zijn verwerkt en de Cradle2Cradle uitgangspunten zijn toegepast.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.