#Bouwsector

Stikstof- en PFAS-protest: werkbare regels vóór 13 november

Stichting Grond in Verzet, organisator van het stikstof- en PFAS-protest van woensdag, eist een werkbare regelgeving voor voor zowel PFAS als stikstof voor alle bedrijven in de gww, de bouw en de transport- en binnenvaartsector. Die regels moeten er uiterlijk 13 november zijn. Zo niet, dan volgt een tweede actiedag.

Niet alleen grondverzetters gaan protesteren: het manifest van Grond in Verzet – Nederland staat op slot, politiek trek ’t vlot – is ondertekend door circa 40 brancheverenigingen, vakbonden en organisaties, waaronder Bouwend Nederland, Aannemersfederatie, NEPROM, NVTB, NOA, Techniek Nederland en de VMRG. Zij roepen hun achterban op deel te nemen aan de actie van woensdag.

“Onze achterban herkent één-op-éen de zorgen, problemen en de frustratie van de initiatiefnemers van de Stichting Grond in Verzet. Er is dan ook breed draagvlak binnen Bouwend Nederland om deze landelijke actiedag te ondersteunen. Ik roep het kabinet op nu met maatregelen te komen om onze mooie sector per direct vlot te trekken en niet onnodig kapot te maken”, aldus Maxime Verhagen in een oproep op de website van Bouwend Nederland.

Download het manifest

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.