#Bouwsector

Studie naar woningbouw met EPC onder 0,4

Hoe haal je als bouwer van nieuwbouwwoningen een EPC van minder dan 0,4? Of energienotanul of energieleverend? Een studie hiernaar geeft een overzicht van 23 projecten.

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft RVO een studie laten uitvoeren naar gerealiseerde energiezuinige nieuwbouw woningen die op dit moment al een EPC hebben kleiner dan 0,4. De studie van 17 juli 2014 is sinds vorige week beschikbaar en hier te downloaden.

Vier ambities

Het onderzoek omvat 23 woningbouwprojecten en is uitgevoerd door Nieman Raadgevende Ingenieurs. Er is onderscheid gemaakt in 4 ambities: EPC kleiner of gelijk aan 0,4, EPC kleiner of gelijk aan nul, energienotanul en energieleverend. Het ontwerp van een energiezuinige woning start met een zongeoriënteerd ontwerp en goede thermische schil. Er is veelal sprake van warmteterugwinning uit ventilatielucht, het gebruik van duurzame energie voor verwarming en het gebruik van zonne-energie in de vorm van een zonneboiler en PV-panelen. Dit zijn echter geen verplichte maatregelen.

(Beeld: Notanul-woningen Volker Wessels Vastgoed)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.