#Bouwsector

Subsidie Praktijkleren open voor aanvragen

De subsidie Praktijkleren staat sinds begin juni weer open voor aanvragen. Het gaat om een subsidie voor werkgevers met één of meerdere praktijk- of werkleerplaatsen op hun bedrijf. De subsidie bestaat uit een bijdrage aan de begeleidingskosten en bedraagt 2700 euro per leerling.

Werkgevers kunnen de subsidie Praktijkleren aanvragen als zij – als erkend leerbedrijf – begeleiding geven aan:

  • vmbo-leerlingen die een leer-werktraject volgen
  • mbo-studenten die deelnemen aan een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL)
  • leerlingen in het laatste leerjaar van het praktijkonderwijs (pro) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het derde en vierde leerjaar van de entree in het vmbo
  • hbo-studenten die een duaal of deeltijdtraject volgen in de sector techniek of landbouw en natuurlijke omgeving.

Daarnaast biedt de subsidie een tegemoetkoming in de loon- en begeleidingskosten voor een promovendus of een technologisch ontwerper in opleiding (toio).

Subsidie Praktijkleren aanvraag

De subsidie Praktijkleren moet achteraf worden aangevraagd, na afloop dus van het studiejaar. Voor het huidige studiejaar 2017-2018 kan dit tot uiterlijk 17 september 2018 (17.00 uur) door middel van een digitaal aanvraagformulier van de RVO. Om dat te kunnen gebruiken moet de aanvrager beschikken over eHerkenning: een digitale toegangssleutel van de overheid, die is aan te vragen bij Creaim.

Voor werkgevers die opzien tegen de extra tijd en kosten die daarmee gemoeid gaan is er echter ook een andere mogelijkheid: de subsidie aanvraag indienen via Praktijkleren Online. Een speciaal door PNO ontwikkelde webportal.

De overheid heeft plannen om de subsidie Praktijkleren stop te zetten. Daar werd fel tegen geprotesteerd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.