#Bouwsector

Subsidie voor verwijderen asbestdaken

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Voor de verwijdering van dergelijke daken is sinds 4 januari 2016 een subsidieregeling in het leven geroepen.

Subsidie kan worden aangevraagd wanneer de aanvrager degene is die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak. Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties of overheden komen hiervoor in aanmerking. De subsidie bedraagt 4,50 euro per vierkante meter verwijderd asbestdak met een maximum van 25.000 euro per adres. Om subsidie te kunnen krijgen, moet de oppervlakte van het geïnventariseerde asbestdak meer dan 35 m2 bedragen.

Aanvragen van subsidie is mogelijk t/m 31 december 2019 via www.rvo.nl. Voor de subsidieregeling is in 2016 10 miljoen euro beschikbaar.

Het verbod geldt voor asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht – bijvoorbeeld golfplaten en dakleien – en niet voor asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen. Zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit. En het verbod gaat alleen om dakbedekking. Dus niet om bijvoorbeeld boeidelen, dakgoten en gevelpanelen. Vaak is het wel praktisch om dit gelijk mee te nemen bij een sanering.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.