#Bouwsector

SVWOH-website focust op veiliger werken op hoogte

SVWOH – Stichting Veilig Werken Op Hoogte – heeft een nieuwe website gelanceerd. Doel van deze stichting is het aantoonbaar maken van de vakbekwaamheid van personeel dat tijdelijke werkplekken monteert voor werken op hoogte. Bijvoorbeeld in de steigerbouw.

Op de website heeft het registreren en controleren van aspirant-hulpmonteurs een prominente plek gekregen. SVWOH meldt in een persbericht dat werknemers eenvoudig hun registratie als aspirant-hulpmonteur kunnen invoeren. Deze registraties zijn door werk- en opdrachtgevers snel te controleren.

Registratie

De registratie van mbo-diploma’s en persoonscertificaten in het centraal diplomaregister van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) krijgt tevens bijzondere aandacht. Een persoonscertificaat is volgens SVWOH alleen geldig als er drie logo’s op staan: van de certificerende instelling, de exameninstelling én SVWOH.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Informatie

De nieuwe website bundelt relevante informatie onder de pijlers opleiden, examineren en registeren. Een kleine maand geleden was nog in het nieuws dat de controle van rolsteigers door de Inspectie SZW – de voormalige arbeidsinspectie – een ‘onthutsend’ beeld opleverde. Inspecteurs troffen bij de grootscheepse controle vooral onstabiele steigers, waardoor er een grotere kans is op valgevaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.