#Bouwsector

Symposium ‘Risicoleiderschap in de bouw’

Inzichten krijgen in risicogestuurd werken? En daardoor meer succes boeken bij huidige projecten? Op 14 mei houdt SKOOB het symposium ‘Risicoleiderschap in de bouw’.

Het symposium – bedoeld voor projectleiders, werkvoorbereiders en directeuren van middelgrote bouwbedrijven en project-, kwaliteits- en risicomanagers – belicht de rol van bouwprocesmanagement. Wat is de relatie van risicogestuurd werken tot de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Een politiek actueel thema dat van invloed is op de manier van werken in de bouw.

Bouwprocesmanager

In een bouwproces vol onzekerheden vraagt het realiseren van succesvolle projecten om een op kennis ingerichte beheerste aanpak. Want wat kan er fout gaan? En hoe kunnen we dit vóór zijn? Het nadenken over risico’s én kansen zit de bouwprocesmanager in de genen en bepaalt uiteindelijk het succes. Een integrale aanpak vraagt om risicoleiderschap.

Tijdens de kennismiddag spreekt onder meer risicomanagementexpert Martin van Staveren, eigenaar van VSRM en kerndocent aan de executive masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente.

Daarnaast wordt het thema ‘Innoveren = risico nemen!’ behandeld door Peter Kuindersma van TNO. Vervolgens spreekt Erik Faasen van Faasen Trainingen en Coaching over ‘Risicohouding & gedrag versus persoonlijke ontwikkeling’. Tevens zullen studenten van de post-HBO Bouwprocesmanagement van SKOOB het project ‘Risicogerichte aanpak van projecten’ presenteren.

De presentatie is in handen van dagvoorzitter Hajé van Egmond van Geregeld BV en Kwartiermaker Kwaliteitsborging iBK. Hij zal ook spreken over het belang van risicogerichte aanpak in de bouw.

Aanmelden voor het symposium.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.