#Bouwsector

‘Te veel label B’

Er worden te veel woningen opgewaardeerd tot label B en dan ook nog op een onjuiste wijze. Daardoor zal de doelstelling van gemiddeld label B voor huurwoningen in 2020 niet worden gehaald en komt ook energieneutraliteit voor 2050 in gevaar. Al die woningen moeten dan namelijk nog een keer worden aangepakt. Nog erger is het als daarbij de maatregelen van nu weer ongedaan gemaakt moeten worden.

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is het thema van het webinar dat Eisma Bouwmedia komende donderdag, 15 september, houdt in samenwerking met Kingspan Unidek. De juiste keuzes bij woningrenovaties staan daarbij voorop. Een belangrijke rol daarin speelt de resterende levensduur van een woning, maar ook wet- en regelgeving en stimuleringsregelingen zijn van invloed. In de praktijk blijken dat lastige afwegingen, waarvoor corporaties ook steeds vaker een beroep doen op de deskundigheid van aannemers.

Sprekers webinar

Directeur-bestuurder Ruud van den Boom van Woonkwartier in Zevenbergen zal ingaan op de uitdagingen waarvoor een woningcorporatie zich gesteld ziet. Dat betreft niet alleen techniek van renovatie, maar gaat vooral ook om de klant van nu en van de toekomst.

Gerrit Jan Kuiper, productdeveloper bij Kingspan Unidek, gaat in op technische keuzes bij woningrenovaties. Die zijn onder meer afhankelijk van regelgeving, van kwaliteit van de bestaande bouwdelen en van de verwachte levensduur van een woning.

Harm Valk, senior adviseur Energie & Duurzaamheid bij de Nieman Groep, gaat in op de haalbaarheid van de energiedoelstellingen voor de woningbouw en schetst welke stappen er nu en in de toekomst genomen moeten worden om uiteindelijk uit te komen op een energieneutrale woningvoorraad.

Het webinar vindt plaats op donderdag 15 september 2016, van 12.30 tot 13.30 uur. Inschrijven is gratis en kan via www.bouwwebinar.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.