#Bouwsector

Tegelzetters tonen zelf ontwikkelde producten

Tegelzettersbond BOVATIN laat op de Bouwbeurs volgende maand een rij producten zien die het werk in de branche volgens bestuurders Chris van Herpen en Gerard Reus ‘veel lichter, gezonder, efficiënter en dus leuker maken’.

Deze producten zijn de afgelopen twee jaar onder andere tijdens een IPC-Innovatieproject met BOVATIN-leden en andere ondernemers en fabrikanten ontwikkeld.

De Airbo Aircleaner

Een door Klop Innovations, samen met enkele BOVATIN-leden, ontwikkelde mobiele luchtreiniger. De compacte, lichte en geluidsarme Aircleaners vormen de volgende stap in stofvrij werken: door een aircleaner te plaatsen bij de stofbron werkt men in een stofarme omgeving. De aircleaners zuigen de aanwezige lucht in de ruimte door de filters naar binnen en filteren deze tot wel tien keer per uur. Schadelijk fijnstof blijft achter in de diverse filters en schone, stofvrije lucht wordt uitgeblazen. Door deze luchtfilters kan verbouwen of renoveren plaatsvinden zonder stofoverlast.

De Butler

Een door Constructiebedrijf Van Dijk – samen met enkele BOVATIN-leden – ontwikkelde krat waarmee de transporteur of groothandel, gebruikmakend van een hijsvoorziening op bijvoorbeeld de vrachtwagen, (bouw)materialen zelfs op lastig bereikbare verdiepingen in binnensteden kan afleveren. De materialen voor een complete badkamer kunnen zo in één keer door een raam vanaf 65 cm breedte naar binnen geschoven worden.

Tuijp’s Droomslijper (foto)

Een compacte haakse slijper van Makita die door BOVATIN-lid Tuijps Tegelprojecten geschikt is gemaakt om zonder extra benodigdheden wand- en vloertegels stofvrij te kunnen slijpen. De slijper is uitgebouwd met een slim, klein waterreservoir. Het apparaat hoeft hierdoor niet voorzien te worden van grote beschermkappen of stofzuigerslagen, zodat het werk goed zichtbaar blijft. Ook zijn er geen vaste kosten voor stofzuigerzakken of HEPA-filters.

De Airbase lichtgewicht dekvloer

AirBase is een snel afbindende stofarme lichtgewicht dekvloer die uitermate geschikt is voor de renovatie van badkamers en toiletvloeren. Lichtgewicht, omdat het handmatig verwerken van zandcementdekvloeren erg zwaar is, en door ARBO-wetgeving nog slechts beperkt wordt toegestaan.

De Tegeltiller

BOVATIN-leden Leo Pol (Tegelzetbedrijf L. Pol) en Robert Hurkmans (Tegelhandel Loomans) hebben, samen met een constructiebedrijf, een ‘derde hand’ voor de tegelzetter ontwikkeld. Opnieuw een ARBO-verantwoord hulpmiddel; met de ’tegeltiller’ kunnen de zware XXL-vloertegels tot een formaat van 90 cm moeiteloos worden geplaatst, terwijl de tegelzetter nog steeds de tegel met zijn handen kan manoevreren – echter zonder de fysieke belasting.

Ook voor informatie over de IPC-projecten ’tegelrobot’ en ‘prefab tegelwerk’ kunnen bezoekers terecht op de BOVATIN-stand, te vinden van 9 tot en met 13 februari op de Utrechtse Bouwbeurs, stand 10.A051.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.