#Bouwsector

Tekort vakmensen houdt nog jaren aan

Het is weer lastiger voor werkgevers om vacatures te vervullen. Met de huidige economische vooruitzichten zal daar de komende jaren geen verandering in komen. Dat meldt het UWV dinsdag op basis van eigen onderzoek.

Vooral in de techniek en bouwsector doen zich de meeste problemen voor. In de technieksector is er vooral vraag naar onderhoudsmonteurs, elektriciens en loodgieters. Ook in de bouw is het lastig om vacatures te vervullen. De toenemende vraag naar personeel is te danken aan de aantrekkende huizenmarkt. Er is vooral vraag naar metselaars en timmermannen.

Aanhouden

Het UWV verwacht dat de personeelsschaarste de komende jaren aan zal houden. Ontwikkelingen als de economische groei, vergrijzing en onvoldoende instroom uit het onderwijs zijn daar debet aan.

2 reacties op “Tekort vakmensen houdt nog jaren aan

  1. de werkgever is zelf de schuldige eraan ze willen geen ouderen aannemen om die enkele jongere die de beroepen nog willen leren. ze willen niet meer in het zware werk want dat is het nog steeds een grote aannemer heeft meer geld voor hulpmiddelen een kleine aannemer heeft dit nog steeds niet.en wie wil er tegenwoordig nog om 5.15 uur op. de ouderen die nog de 65 halen word steeds kleiner als je op je 15 tiende bent begonnen hou je dit ook niet meer vol met deze beroepen.

  2. Tja, helaas is de Nederlandse politiek ook hier debet aan.
    Al jaren roept mkb nederland om ouderwets goede vakopleidingen..
    Alles moet hervormd worden, maar wordt er niet beter van.
    In 1980 voorspelde mijn leraren al een gouden tijd voor metselaars / timmerlieden / loodgieters, ze gaan nog gelijk krijgen ook.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.