#Bouwsector

Themamiddag over ‘Brick BENG’

Het MADE Center houdt in samenwerking met KNB een themamiddag over ‘Brick BENG’. Die wordt gehouden op dinsdag 13 juni van 14.30 uur tot 17.30 uur bij ARCAM in Amsterdam.

Vanaf 1 januari 2021 moeten nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal (BENG) zijn. Het plaatst de hele bouwkolom voor grote uitdagingen. Om aan de strenge eisen van BENG te kunnen voldoen moet het gehele proces van ontwikkelen, ontwerpen, bouwen en opleveren opnieuw worden uitgedacht. Dat geldt met nadruk voor gestapelde woningen.

Zelfdragend buitenspouwblad

Bijna energieneutrale appartementengebouwen (BENG) zijn prima te realiseren met baksteengevels. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van KNB is uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat een BENG appartementengebouw uitgevoerd met zelfdragende buitenspouwbladen koudebruggen voorkomt en voor een sterke reductie van het aantal onderbrekingen in het isolatiepakket zorgt. Daardoor is het gebouw optimaal te isoleren. Verder blijkt uit het onderzoek dat faalkosten afnemen, dat de gebouweigenaar kan rekenen op een gebouw met een uitzonderlijk lange levens­duur en dat een goede milieuprestatie ontstaat.

Tijdens de themamiddag wordt hier verder op ingegaan. Meer info en aanmelden kan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.