#Bouwsector

Themaochtend feedback BIM basis ILS

Welke feedback hebben bouwers op de BIM basis ILS? Welke verbeteringen of aanvullingen zijn er mogelijk? Dit staat centraal tijdens een themaochtend op maandag 27 november. De ochtend wordt gehouden in Dome-X in Oss en is gratis toegankelijk.

Het evenement is georganiseerd door buildingSMART Benelux in samenwerking met het BIM Loket en enkele kartrekkers van de BIM basis ILS, de door aannemers gemaakte afspraken over hoe partijen in de bouwkolom data uit modellen uitwisselen met elkaar.

De BIM basis ILS wordt inmiddels toegepast door een grote groep gebruikers, maar zoals onder meer tijdens een eerder evenement dit jaar naar voren kwam, is er behoefte vanuit andere belanghebbenden – denk aan opdrachtgevers, installateurs en leveranciers – aan aanvullingen.

Vloerenleveranciers

“Een voorbeeld komt van een aantal vloerenleveranciers die gezamenlijk een informatieleveringsspecificatie hebben opgesteld op basis waarvan zij het eigen proces efficiënt in kunnen richten. De leveranciers geven hiermee aan dat wanneer modeldata voldoet aan deze voorwaarden, het eigen proces eenvoudiger wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aangeven van de overspanningsrichting van de vloer in een referentiemodel, waardoor dit voor de leverancier duidelijk is en hiervoor geen andere informatie hoeft te worden geraadpleegd”, aldus Mathijs Natrop namens buildingSMART.

Tijdens het evenement op 27 november worden dergelijke aanvullende wensen besproken en wordt feedback van gebruikers gevraagd. De locatie is Dome-X in Oss. Aanmelden kan via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.