#Bouwsector

Tip: Nieuwscafé interviews op de VSK

Tijdens de installatiebeurs VSK (4 tot en met 7 februari in de Jaarbeurs) worden in het Installatie.nl VSK Nieuwscafé actuele en interessante onderwerpen behandeld. Gastheer is Frans Reichardt.

Het VSK Nieuwscafé is te vinden in het hart van hal 10 op de VSK, stand A040. De hele beursweek worden er interviews afgenomen. De beursbezoeker kan rustig plaatsnemen in het Nieuwscafé.

Ook voor aannemers zitten er interessante onderdelen in het programma. We pikken er aan paar uit:

Warmtepompen

Op de openingsdag (dinsdag 4 februari 14.00 uur) komt Frank Agterberg namens warmtepompkoepel DHPA vertellen wat de stand van zaken is in warmtepompland. Hoe zit het met de ISDE, de geluidseisen, opleiding, en mogelijke certificering van warmtepompinstallateurs?

Duurzaam renoveren

Op woensdag komen Erik Bek en Michel Deelen van IDEA Nederland hun ervaringen delen met betrekking tot de renovatie van corporatiewoningen. Hun no-nonsense aanpak in ontwerp, uitvoering en bewonerscommunicatie heeft inmiddels geleid tot 15.000 verduurzaamde huurwoningen. Wat is hun aanpak? (11.30 uur)

Nulmetingen

Onafhankelijk duurzaamheidsadviseurs Lars Boelen en Felix van Gemen komen vertellen over tien jaar keukentafelgesprekken met particulieren: de kapotte Trias Energetica en het belang van nulmetingen om te starten met verduurzamen. (14.00 uur)

Dit wordt gevolgd door een gesprek met de VSK Award-genomineerden in de categorie Energietransitie. Brinks balansventilatie zonder kanalen, de Waterstofketel van Remeha en luchtdichtheidstool ATT van ACIN in het kort uitgelegd door de fabrikanten zelf.

Energiedragers en BENG

Donderdag 6 februari gaat de Nederlandse Verwarmingsindustrie het hebben over energiedragers, waaronder waterstof. Harm Valk komt de gevolgen van BENG voor de installatiebranche toelichten.

Hybride en all-electric

Vrijdag: Richard Verbree (directeur Inventum) zit in het topteam Energie en geeft op hoog niveau advies. Er zijn vele warmtepompen beschikbaar voor diverse toepassingen in de gebouwde omgeving. Bij de toepassing van ventilatiewarmtepompen zijn geen buitenunits nodig. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse woningbouw. Er is geen sprake van een desinvestering als men start met hybride en wil overschakelen naar All-E. Zowel systeem C als D is mogelijk.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.