#Bouwsector

TNO onderzoekt werkdruk uitvoerders

Hoe kijken uitvoerders in de bouw aan tegen werksituaties en -processen die zorgen voor werkdruk en stress. En hoe zijn die te voorkomen? Arbouw, CNV Vakmensen, FNV Bouw, Bouwend Nederland, de Aannemersfederatie en TNO willen dat weten en nodigen uitvoerders uit voor deelname aan de workshop ‘Uitvoerders onder druk’.

Een groeiende concurrentie in bouw, de kostprijs en de doorlooptijd zetten bouwprojecten onder druk, terwijl bouwprojecten tegelijkertijd steeds complexer worden. De lange werkdagen, de voortdurende onderbreking door telefoontjes en ‘brandjes die geblust moeten worden’ zorgen ervoor dat juist uitvoerders zouden kampen met een hoge werkdruk en werkstress. Dit heeft ook gevolgen voor de gezondheid en werktevredenheid van werknemers in de bouwnijverheid. In de cao voor de Bouwnijverheid hebben partijen afgesproken dat er een onderzoek wordt gedaan naar oorzaken van werkdruk. TNO voert dit onderzoek uit.

De workshop wordt gegeven op diverse locaties tussen 20 en 28 februari. Aanmelden kan via de website van TNO.

 

3 reacties op “TNO onderzoekt werkdruk uitvoerders

  1. natuurlijk is het zo dat de werkdruk nu een stuk hoger ligt als normaal, wanneer de marges groter zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.