#Bouwsector

Toename buitenlandse arbeidskrachten in de bouw

Het aandeel buitenlandse arbeidskrachten in de bouw is toegenomen naar een op de vijf, meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) aan de hand van een nieuwe studie.

Het gaat om 40.880 mensen, wat een toename is van 20 procent in de periode van 2015 tot 2017. In diezelfde periode kwam de groei van de arbeidscapaciteit voor 40 procent van de buitenlandse krachten. Als de groei van het aantal buitenlandse arbeidskrachten in dit tempo aanhoudt, zouden er in 2020 rond de 53.000 van hen in de bouw werken.

Communicatie

Het instituut waarschuwt wel dat deze groei de ‘complexiteit’ op de bouwplaats verhoogt. De sector zou daarom meer aandacht voor communicatie vergen. “Hierbij kan gesteld worden dat problemen rond veiligheid ook vaak met communicatie te maken hebben en dat op het moment dat de communicatie verbeterd wordt, veiligheid ook zal verbeteren”, aldus het EIB.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.