#Bouwsector

Toename toerisme zorgt voor bouw meer hotels

Er worden meer hotels gebouwd in Nederland. Dat meldt Hotelbouwplannen, die inventariseert en registreert de bouw- en renovatieplannen binnen de Nederlandse hotellerie. In de eerste helft van 2017 registreerde Hotelbouwplannen voor 5833 hotelkamers bouw- of verbouwplannen.

In totaal werden 88 (ver)bouwplannen geregistreerd, waarvan 59 nieuwbouwplannen en 29 renovatie/verbouwplannen.

Het gemiddelde aantal kamers per hotelbouwplan is toegenomen ten opzichte van 2016: nu 66,3 tegenover 62,9 een jaar geleden. Dat betekent niet dat het aantal hotelkamers per plan terug is op het niveau van 2014.Toen werden er gemiddeld 74,3 hotelkamers per plan gebouwd. Dit is grotendeels terug te voeren op de realisatie van ‘conversiehotels’. Bijvoorbeeld kantoorgebouwen die een hotelbestemming krijgen.

Hotelbouwstop Amsterdam

In 2017 wordt veel (bij)gebouwd in Rotterdam en Den Haag. Vaak als ‘overloop’ van het overvolle Amsterdam, waar een hotelbouwstop geldt binnen de ring.

De bouw en of renovatie van wellnessfaciliteiten neemt toe. In 2015 registreerde Hotelbouwplannen 18 plannen waarbij wellnessfaciliteiten werden opgenomen. In 2017 staat de teller halverwege het jaar al op 17. Ook de bouw en/of renovatie van vergaderruimten laat een stijging zien: in 2015 waren er 35 plannen, in halverwege 2017 staat de teller al op 23 plannen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.