fbpx
#Bouwsector

Totaalpakket voor vervanging en recycling dakramen

Foto: Fakro

Fakro introduceert samen met BouwCenter en Remondis Nederland een totaalpakket voor duurzame, projectmatige vervanging en recycling van dakramen. Het concept – Fakro Life Cycle Service geheten – is gericht op het verduurzamen van bestaande woningen, maar ook geschikt voor nieuwbouw.

Het betreft een totaalpakket van demontage en recycling van oude dakramen, levering en montage van nieuwe dakramen en – als optie – ook het onderhoud op basis van een meerjarenonderhoudsplan. Fakro is hiervoor partnerships aangegaan met Bouwcenter en Remondis Nederland Afval & Recycling, berekent één totaalprijs, voert de complete regie en is het enige aanspreekpunt.

100.000 dakramen per jaar

“In de Nederlandse woningbouw heerst het besef dat we bij het bouwen, renoveren en onderhouden van woningen en wooncomplexen moeten kiezen voor een nieuwe, duurzame aanpak”, zegt Bart Peters, commercieel directeur Fakro Nederland. “Het doel is dat in 2050 – maar liever nog veel eerder – de totale gebouwde omgeving circulair is. Alle materialen moeten dan herbruikbaar zijn. Een forse uitdaging, het gaat om ruim 2,1 miljoen corporatiewoningen. Op een deel van de daken van die woningen liggen dakramen die de komende jaren vervangen moeten worden. Om een idee te geven: in Nederland worden er per jaar meer dan 100.000 vervangen.”

De producent richt zich met dit concept op woningcorporaties. “Met hen willen we op weg naar steeds meer dakraamrecycling in Nederland.”

1 reactie op “Totaalpakket voor vervanging en recycling dakramen

  1. Succes met het bereiken van de doel. We moeten eigenlijk nu al beginnen met herbruikbare materialen te gebruiken op grote schaal. Dit totaalpakket klinkt ook goed, meerdere werkzaamheden in een keer behalen. Dank je wel voor dit artikel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.