Partnercontent
#Bouwsector

Trends in de bouwsector in 2021

Inmiddels hebben we al februari bereikt in 2021. De trends die voorspeld waren voor dit jaar komen dan ook al steeds vaker naar voren. Zo is Sigma S2U Allure Gloss al door veel mensen gekocht om het hout in de buitenlucht een nieuw kleurtje te geven. Bij Sigma verf kopen kun je immers kiezen voor de kleuren die helemaal trendy zijn op het moment. Niet alleen in interieur design zijn er op het moment nieuwe trends tevoorschijn gekomen. In de bouwsector is dit namelijk ook het geval bijvoorbeeld. Hieronder vind je een paar trends die toegepast kunnen worden in een bouwproject.

Modulair wonen

Door het coronavirus en de pandemie is het klimaatdebat opnieuw op tafel gekomen. Dit is ook zeker het geval in de bouwsector. Mensen gaan hierdoor bewuster nadenken over het bouwen en het verbouwen van een woning of gebouw. Zo zou het zomaar kunnen dat ze nu beslissen om het huis dat ze van plan waren te bouwen een beetje kleiner te maken. De architect is hierbij van belang. Hij of zij moet ervoor zorgen dat de aannemer duurzame materialen kan inzetten voor het bouwen van het pand. Daarnaast zijn de modulaire aspecten van de woning ook van belang. Hierbij is het onder meer belangrijk dat de ruimtes eenvoudig getransformeerd kunnen worden als de kinderen uit huis zijn gegaan. Het zou nog beter zijn als je van het huis omgebouwd kan worden tot twee appartementen. 

Domotica

De technologie gaat natuurlijk constant vooruit, dat blijft echt nooit stilstaan. De kwaliteit van de domotica wordt hierdoor dus ook continu verbeterd. Dit zorgt ervoor dat het tegenwoordig in principe mogelijk is om je hele woning te beheren met behulp van je smartphone. Dit heeft natuurlijk allerlei voordelen. Zo kun je je deur open doen vanaf de bank voor de bezorger van een pakketje. Daarnaast is het door domotica mogelijk om je verwarming al aan te zetten voordat je überhaupt thuis bent gekomen. Wil jij naar the Rolling Stones luisteren onder de douche terwijl je partner in de woonkamer luistert naar Billie Eilish? Ook dat kan tegenwoordig gewoon. Jij als aannemer zult dus ook zeker verstand van domotica moeten hebben.

Industrieel design

Inmiddels is de industriële woonstijl al een paar jaar ontzettend populair. Toch breekt deze stijl in 2021 pas écht door. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat mensen steeds bewuster kiezen voor duurzame materialen. Zo zul je als aannemer steeds vaker werken met baksteen, maar ook met aluminium, beton en hout. Als je deze materialen zichtbaar laat dan zul je automatisch de uitstraling van een oude fabriek of loods krijgen. Daarnaast zal dit er tevens voor zorgen dat het de kosten drukt. De oppervlakken hebben immers minder bewerking nodig, dus hier hoef je de specialist niet voor te betalen. Een industrieel ontwerp zorgt bovendien voor veel warmte en gezelligheid, wat uiteraard ook van belang is. 

Co housing

Co housing wordt ook wel kangoeroewonen genoemd, wat natuurlijk een prachtige term is. Het opzet van dit principe is heel eenvoudig. Het gaat eigenlijk over het wonen met familie. Je woont dus niet alleen met je gezin in huis, maar in plaats daarvan kun je ervoor kiezen om de kosten te delen met je broer en zus. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om je ouders een apart stuk in je nieuwe woning te geven. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudiger voor ze kunt zorgen als ze later oud zijn of ziek worden. Een ander pluspunt van co housing is dat je altijd oppas vlakbij zult hebben, dat is natuurlijk wel echt handig als je kinderen hebt.

Dit artikel is partnercontent van Verf.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.