#Bouwsector

Trimble digitaliseert werkstromen VolkerWessels

Trimble gaat de werkstromen van VolkerWessels volledig digitaliseren, met BIM als basis. De softwareleverancier – in Nederland vertegenwoordigd door Construsoft – en het bouwbedrijf hebben hiervoor een strategische samenwerking gesloten.

Innovatie op het gebied van Bouw Informatie Management (BIM)-technologie staat daarbij voorop, zodat het beheer en de voorspelbaarheid van bouw- en vastgoedprojecten verder geoptimaliseerd kan worden.

Trimble gaat praktijkervaringen van VolkerWessels verzamelen voor verdere vernieuwing in de BIM-gebaseerde bouw. “Trimble kan als geen ander bouwgegevens genereren die wij kunnen gebruiken om onze werkprocessen te verbeteren”, legt Marinus den Harder, directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij VolkerWessels uit. “Trimble voorziet ons van state-of-the-art-technologie en bouwinformatie waarmee wij onze toegevoegde waarde richting onze klanten kunnen vergroten.”

Samenwerking en bouwbeheer

Naast de aankoop van Trimble Connect als centraal data & samenwerkingsplatform en Trimble ProjectSight voor projectmanagement zal Trimble, samen met haar lokale partner Construsoft uit Zevenaar de implementatie en integratie met bestaande systemen ondersteunen. “De nauwe samenwerking stelt ons beide in staat te innoveren en tegelijkertijd waarde te creëren in de ontwerp-, bouw- en beheerfases van de bouw”, aldus Roz Buick, vicepresident van Trimble. “Wat mij betreft is dat de definitie van een goede relatie.”

DigiBase

De samenwerking is een volgende stap in de verregaande investeringen die VolkerWessels doet in BIM. Vorige maand werd DigiBase al geopend, een hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.