#Bouwsector

Tv-programma over ramp parkeergarage Eindhoven

Tv-programma De Kennis Van Nu besteedt op woensdag 9 oktober aandacht aan de oorzaak van de ramp met de betonnen parkeergarage van vliegveld Eindhoven in 2017.

Een team van wetenschappers is twee jaar lang bezig geweest met forensisch onderzoek naar het instorten van de betonnen parkeergarage van vliegveld Eindhoven in 2017. Mede dankzij unieke videobeelden die door een beveiligingscamera van de Koninklijke Marechaussee werden gemaakt werd de oorzaak gevonden.

Constructiefout

De Kennis Van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR, toont voor het eerst deze beelden en reconstrueert dit onderzoek. Daarbij stuit presentator Diederik Jekel op belangrijke vragen. Hoe zijn we tot dit soort constructies gekomen? Hoe vervuilend is beton voor het milieu? En hoe kan het dat de fout al 15 jaar geleden is voorspeld? Deze gevaarlijke constructiefout zit in veel meer gebouwen dan we weten, maar het is moeilijk om na te gaan in welke. Bijvoorbeeld omdat tekeningen waarmee je dit kunt controleren zijn verdwenen. Dat laatste is het geval in Utrecht.

De uitzending is op woensdag 9 oktober, om 21.15 uur op NPO 2.                    

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.