#Bouwsector

Tweedaagse Cursus Eurocode 6

Op 4 oktober start voor de zevende keer de tweedaagse Cursus Eurocode 6 over Constructies van Metselwerk, inclusief seismische belasting. De cursus is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig aan bouwkundige constructies moet rekenen.

De cursus wordt georganiseerd door Stichting Stapelbouw in nauwe samenwerking met de Betonvereniging en bestaat uit twee dagdelen (middag/avond). Doelgroep zijn ontwerpers, constructeurs, aannemers, fabrikanten, uitvoerders, toezichthouders, adviseurs en docenten die in hun werk te maken krijgen met het rekenen met genoemde normen.

Eurocode 6, ook wel bekend als NEN-EN 1996, is bedoeld voor het ontwerpen en berekenen van steenconstructies. De norm geeft eisen en rekenregels voor ongewapend, gewapend en voorgespannen metselwerk. Nieuw is dat in de cursus ook aandacht wordt besteed aan het gedrag van steenconstructies bij seismische belasting. De docenten zijn afkomstig uit de kring van wetenschap (TU/e) en industrie.

De zevende cursus wordt verzorgd op 4 en 11 oktober, van 15.00 tot 20.30 uur in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijving kijk hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.