#Bouwsector

Aannemer #2: Ecodorp Boekel, winnaars Bouwnu en decentrale balansventilatie

Aanstaande vrijdag op de mat: een nieuwe editie van Aannemer. De agenda-rubriek kun je overslaan, want die inmiddels volledig achterhaald door de actualiteit, maar dat zijn gelukkig slechts twee pagina’s.

Op de cover de stort van de geopolymeren betonvloer van Ecodorp Boekel. Bij het Brabantse dorp bouwt ECO+BOUW 36 circulaire woningen, die met ecologische materialen gebouwd worden. Een eerste verhaal over dit bijzondere project.

Winnaars Bouwnu

Bij Kuipers en Koers Bouw, ThuisinBouwen | Bot & van der Ham en Cammeraat Bouwtechniek staan klanten altijd op nummer 1. En dat loont, zo bleek begin deze maand bij de verkiezing van de Beste Bouwer(s) en Beste Verbouwer van Bouwnu.nl. De drie bouwbedrijven ontvingen in 2019 gemiddeld de hoogste beoordeling van consumenten in hun categorie. In Aannemer een inkijkje in hun manier van werken.

Decentrale balansventilatie

Decentrale balansventilatie met warmteterugwinning is in bestaande woningbouw een gemakkelijke manier om ventilatieverliezen te beperken en het energielabel te verbeteren. Voor deze woningen is een WTW-systeem met actieve overstroomventilatoren ook het overwegen waard. Een overzicht van de systemen.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.