#Bouwsector

Uitwisselingsproject voor jonge bouwers

Onder het motto ‘Rwanda2021; We share skilled Handcraft’ vindt in februari 2021 een uitwisselingsproject plaats voor jonge bouwers naar het Afrikaanse Rwanda. 121 Europese vakmensen reizen naar de hoofdstad Kigali om op elf locaties aan sociale projecten te werken, samen met Rwandese (aankomende) vakgenoten. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

Het vrijwilligersproject biedt jonge mensen uit de bouw, zoals schilders, metselaars en timmerlieden, de kans om hun beroepservaring te verrijken en tegelijkertijd de Rwandese cultuur te leren kennen. Het educatieve project is een Duits initiatief in samenwerking met de Rwandese overheid en heeft als doel wederzijds sociale, culturele en vakcompetenties te ontwikkelen en racisme te bestrijden. Het wordt sinds 2013 georganiseerd en heeft verschillende branche-onderscheidingen ontvangen.

Toekomstperspectief

Rwanda is één van de armste en dichtstbevolkte, maar inmiddels ook veiligste landen in Afrika. Op een bevolking van circa 13 miljoen mensen is echter 60% jonger dan 25 jaar. Praktische scholing is een probleem; er is vooral een groot tekort aan materialen en geschoolde ambachtslieden. Het project ‘Rwanda2021; We share skilled Handcraft’ koppelt jonge, gekwalificeerde, Europese ambachtslieden en leerlingen in hun laatste jaar van een vakopleiding aan sociale projecten in Rwanda. Het doel is om jonge Rwandezen een toekomstperspectief te bieden door hen de mogelijkheden van een ambacht te laten zien en zelf te leren van de culturele uitwisseling.  

Leerzame ervaring

Norbert de Wolf, organisator van het uitwisselingsproject en voorzitter EURwanda Handcraft Foundation: “Voor de jonge ambachtslieden uit Europa biedt dit educatieve uitwisselingsprogramma een leerzame en verrijkende ervaring. De één-op-één samenwerking met lokale (aankomende) vakmensen opent hun ogen voor een andere cultuur en leefwijze en draagt bij aan de ontwikkeling van hun vaardigheden en sociale competenties.”
Het project wordt ondersteund door de Duitse vakorganisatie ZDH (Zentralverband des Deutschen Handwerks), ministeries, sociaal-maatschappelijke organisaties en gerenommeerde partners uit de ambachtswereld en het bedrijfsleven.

Wie interesse heeft in dit uitwisselingsproject kan zich direct aanmelden via info@rwanda2021.org.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.