#Bouwsector

Uurtarieven zzp’ers in de bouw stijgen

De uurtarieven van zzp’ers in de bouw zijn gemiddeld van 25 euro naar 45 euro gestegen sinds de crisis, meldt de NOS. Oorzaak: tekort aan handen. Volgens Zelfstandigen Bouw liggen de tarieven er echter nog ‘ruim onder’.

“Tijdens de crisis waren er zelfs tarieven van 15 euro per uur. Daar kan niemand van bestaan. Een uurtarief van 45 euro is echt op zijn plaats”, zegt Sharon Gesthuizen, voorzitter van de Stichting AFNL-NOA, tegen de NOS. Aannemers komen volgens de AFNL-NOA door de stijgende uurtarieven niet in de problemen.

‘Betaal het dan ook’

“Als je vindt dat een uurtarief van 45 euro op zijn plaats is, betaal het dan ook”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw in een reactie op de uitlatingen van Gesthuizen. Hij is het helemaal met Gesthuizen eens dat een uurtarief van 45 euro voor zzp’ers in de bouw écht op zijn plaats is. “Als het haar ernst is, moet zij de AFNL-leden oproepen dit te betalen. Want de tarieven liggen daar nog ruim onder.”

Volgens Zelfstandigen Bouw betalen aannemers momenteel 35 tot 37,50 euro per uur. “Daarmee liggen de tarieven ongeveer op het niveau van tien jaar geleden toen de crisis losbarstte.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.