#Bouwsector

Vakbeurs Prefab over industrieel en modulair bouwen

BouwDeck is een prefab oplossing voor het platte dak van een uitbouw. (Foto: BouwDeck)

Prefab is een nieuwe vakbeurs over industrieel en modulair bouwen en renoveren, die tegelijkertijd wordt gehouden met de vakbeurs Energie op 8 tot en met 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Leveranciers en koplopers in uitvoering binnen de B&U tonen er op de beursvloer hun – direct toepasbare – oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

Industrialisatie, modulair bouwen, digitalisering en pre-fabricage (samen: prefab) zijn ontwikkelingen die sneller, efficiënter en minder foutgevoelig bouwen en renoveren mogelijk maken. De beurs onderscheidt drie segmenten, die zijn terug te vinden in zowel het kennisprogramma als op de beursvloer: Ontwerp & Engineering, Componenten & Productie en Logistiek & Assemblage.

Integratie van bouw en installatie

De beurs onderscheidt zich door de integratie van bouw en installatie. Naast specifieke producten en ontwerp- en logistieke tools toont Prefab volledig geïntegreerde toepassingen als:

  • Geïntegreerde vloer- en gevelelementen
  • (Duurzame) dakconstructies
  • Geïntegreerde installatie- en energiemodules
  • Badkamers
  • Verbindingstechnieken
  • Geïndustrialiseerde componenten (waaronder schoorstenen en balkons)

Voorregistratie

De beurs is gratis voor bezoekers die zich online voorregistreren. Dat kan tot en met maandag 7 oktober 2019. Bezoekers hebben dan ook vrij toegang tot de vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power en Ecomobiel. Vakbeurs Energie is inmiddels een gevestigde naam in installatieland, waar het zich vooral richt op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Industrial Heat & Power richt zich vooral op de energie en installatietechniek voor de industrie. Ecomobiel op moderne en duurzame vormen van mobiliteit.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.