#Bouwsector

Vakbeurs RENOVATIE vol praktische kennis

Vakbeurs RENOVATIE (foto: 54events).

Duurzaamheid is een rode draad die door RENOVATIE heen loopt. Op deze vakbeurs vind je producten en innovaties, met een focus op comfort en functionaliteit, praktische oplossingen, kennis en advies. In het uitgebreide kennisprogramma komen thema’s voorbij als verduurzaming, circulariteit en prefab bouwen. We lichten alvast enkele interessante sessies en seminars voor je uit.

Praktisch

“We kijken op een praktische manier naar de renovatiemarkt”, zo vat Wendy van de Geijn van 54events de vakbeurs RENOVATIE samen. Hoe praktisch, blijkt wel uit het kennisprogramma: in het Praktijktheater Renovatie delen exposanten informatie over hun producten en diensten, terwijl in de Renovatie Arena – het hoofdpodium – sessies en seminars plaatsvinden over actuele thema’s.

Kennisprogramma

Neem de sessie ‘Prefab in Renovatieprojecten’. Daarin duidt Lianda Sjerps-Koomen van non-profi torganisatie Stroomversnelling wat de trends en ontwikkelingen op dit gebied zijn. “En leveranciers presenteren specifi eke toepassingen waarmee versnelling in de renovatie gerealiseerd kan worden”, vult Wendy aan. Tijdens een andere sessie, ‘Renovatie & Circulariteit’, zullen drie praktijkcases voorbijkomen, onder andere van Janssen de Jong Bouw. Met ModuFair bieden zij een woningbouwconcept met acht zekerheden, onder andere meetbare circulariteit, waarbij in real time de kosten van een bouwproject uitgerekend kunnen worden.

Seminars

Tijdens het seminar ‘(Bouw)Logistiek in renovatieprojecten’ behandelt Ruben Vrijhoef van Hogeschool Utrecht enkele cases die aantonen op welke manier het logistieke aspect duurzaam en vooral ook effi ciënt gemaakt kan worden. Een van die cases komt van Sander Houtenbos van Bouwgroep Wever, die vertelt hoe hij zijn vervoer in Amsterdam opnieuw heeft bekeken en ingericht. In het seminar ‘Renovatieprojecten bij VvE’s’ komt ter sprake hoe je met Verenigingen van Eigenaars het proces aangaat. Wendy: “We zullen de drives en drempels in kaart brengen. Je krijgt echt een totaalplaatje van het werken met VvE’s.”

Ruim 140 exposanten en partners

Op de beursvloer van RENOVATIE ligt de nadruk op bouwtechniek; er zijn veel exposanten op het gebied van isolatie, renovatievloeren en renovatiewanden. “IsoBouw heeft een mooie stand, PIF Isolatie pakt groot uit en ook Meilof Riks zet een mooie presentatie neer”, vertelt Rein Bosma van 54events. Aan de installatietechnische kant is onder meer Dutch Climate Systems present. “Vorig jaar wonnen zij een prijs voor hun IceCube, een duurzaam aircosysteem.” De exposanten zijn niet gegroepeerd, dus de kans is groot dat je bij toeval iets ontdekt waar je niet direct naar op zoek was.

Bezoek je vakbeurs RENOVATIE, dan is het zeker ook interessant om MONUMENT aan te doen. Zo krijg je een zeer compleet beeld van alle facetten van bestaand vastgoed. Als bezoeker heb je vrij toegang tot beide beurzen

RENOVATIE vindt plaats van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.