#Bouwsector

Van Eesteren gevraagd voor renovatie paleis

Het Rijksvastgoedbedrijf vraagt TBI-onderneming J.P. van Eesteren offertes voor de renovatie van paleis Huis ten Bosch. Eerst voor sloop- en demontagewerk, daarna wellicht ook voor de renovatie zelf.

De renovatie van het paleis leent zich niet voor openbare aanbesteding onder verschillende aannemers. Details over de beveiliging en over de inrichting als werk- en woonpaleis voor de Koning en zijn gezin kunnen niet in brede kring openbaar zijn. Daarom hebben deskundigen van het Rijksvastgoedbedrijf op basis van beschikbare gegevens en ervaringen gezocht naar de meest geschikte aannemer.

Sloop- en demontagewerk

Voorafgaand aan de eigenlijke renovatie is het Rijksvastgoedbedrijf nu met Van Eesteren in gesprek over sloop- en demontagewerk. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het weghalen van oude leidingen, vloerbedekking, plafonds en sanitair.

Bouwkundige restauratie

Als dat werk naar tevredenheid verloopt, mag de aannemer ook een offerte indienen voor de renovatie zelf. Dan gaat het vooral om de bouwkundige restauratie van het paleis, het aanleggen van nieuwe installaties (elektra, water, klimaat), liften en een keuken. De gunning voor dat werk is over ongeveer een jaar te verwachten. De renovatie van paleis Huis ten Bosch kost maximaal 59 miljoen euro. Daarmee kan de renovatie van het hele paleis in één keer gedaan worden. Het werk duurt naar verwachting drie jaar.

(Foto: RVD)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.