#Bouwsector

Veilig werken centraal op nieuwe website

De nieuwe website Debouwmaakthetveilig.nl is live gegaan. Koninklijke Bouwend Nederland biedt bouwprofessionals hiermee een centrale plek met praktische informatie over veilig werken, trainingen en campagnes.

Hard nodig, valt op te maken uit de woorden van beleidsadviseur veiligheid Clemens van den Enden op de site van Bouwend Nederland. “De bouwsector staat in de top drie van de meest onveilige sectoren van ons land. We accepteren geen dodelijke slachtoffers meer binnen de sector. Onze ambitie is dat iedereen veilig de bouwplaats verlaat. Elk ongeval is niet alleen persoonlijk een groot drama. Arbeidsongevallen kosten de sector namelijk tientallen miljoenen euro’s per jaar. Elke bouwplaats is een dynamische, steeds veranderende omgeving met grote, zware materialen en machines. Iedereen die op de bouwplaats (tijdelijk) rondloopt, moet altijd nóg scherper bewust zijn van de veiligheidsrisico’s. Beperkt risicobesef, in combinatie met onverwachte situaties, leidt vaak tot ongevallen.”

Website

De website Debouwmaakthetveilig.nl is met name gebouwd voor de kleinere bouwbedrijven die geen specialisten op het gebied van veiligheid in dienst hebben. Met daarop informatie op over veilig werken (arbo), veilig bouwen (constructie en omgeving), trainingen, workshops en speciale campagnes, zoals de Bewust Veilig-dag.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.