#Bouwsector

Veiligheidsles voor ROC-leerlingen

In november krijgen 1.000 ROC-leerlingen les in veiligheid in de bouw- en metaalsector. De lessen worden georganiseerd door CNV Vakmensen en Arbouw.

Bedrijfsongevallen

De lessen moeten jongeren bewuster maken van de risico’s en dat is niet voor niets. Uit cijfers blijkt dat jonge werknemers twee keer zo vaak slachtoffer zijn van een bedrijfsongeval dan 50-plussers. Gemiddeld komen jaarlijks ongeveer 19.000 jongeren na een arbeidsongeval op de spoedeisende hulp.

Veilig werken

De gastlessen zijn onderdeel van de ‘Maand van de Veiligheid’, een initiatief van CNV Vakmensen en Arbouw. Veiligheidsdeskundigen verzorgen in totaal 75 lessen voor eerste- en tweedejaars leerlingen van ROC’s. Gastlessen voor de bouw zijn er deze maand onder meer in Delft, Den Haag, Drachten, Groningen, Hardinxveld-Giessendam, Heerhugowaard, Rijnland, Sneek, Stadskanaal en Woerden. Gastlessen voor de metaaltechniek zijn onder andere in Assen, Emmen, Groningen, Hardenberg, Hoogeveen, Leeuwarden en Stadskanaal.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.