#Bouwsector

Vergunningsvrij dakkapel plaatsen

Badkamer met vergunningsvrije dakserre

Vaak is voor het plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig. Velux, producent van dakkapellen en dakramen, stelt nu echter een oplossing te hebben om meer daglicht te krijgen op zolder zonder dat daarvoor een vergunning nodig is.

In plaats van een traditionele dakkapel biedt Velux een dakkapel die is opgebouwd uit dakramen. Ook aan de voorkant van een woning is deze oplossing meestal vergunningsvrij, aldus de producent. De alternatieve dakkapel heeft een opstand waarmee de standaard dakramen uit het dak worden getild. Omdat de ramen iets hellend in het dak liggen, zorgt dit voor meer daglicht dan bij een traditionele dakkapel.

Een tweede mogelijkheid is een dakserre. In een dakserre worden er zowel horizontaal als verticaal een aantal dakramen geplaatst. Ook dit zorgt voor veel daglicht en bovendien een mooi uitzicht. Omdat het hoogste punt niet meer dan 60 centimeter uit het dak steekt, is ook deze dakserre in de meeste gevallen vergunningsvrij.

2 reacties op “Vergunningsvrij dakkapel plaatsen

  1. Hoe kom ik aan meer informatie…aangezien ik geïnteresseerd ben in het plaatsen van een dakserre.
    Hoop snel van u te horen.
    Vr gr.
    T. Becker

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.