#Bouwsector

Verhagen: ‘Blijf werken aan veiligheid’

Maxime Verhagen in het Nieuwscafé op de BouwBeurs.

Het vergroten van de veiligheid in de bouw staat wat Maxime Verhagen van Bouwend Nederland betreft bovenaan het lijstje met uitdagingen waar de sector voor staat. Hij roept bouwbedrijven op om te blijven werken aan het verbeteren van de veiligheid.

“We moeten uit die top 3 van onveilige sectoren in de economie. Ook dit jaar zijn al weer dodelijke ongelukken gebeurd. Veiligheid is de verantwoordelijkheid van iedereen: van opdrachtgevers, ketenpartners, van alle mensen op de bouw. Pas de regels toe, draag persoonlijke beschermingsmiddelen toe. Tegelijkertijd: als je je niet aan de regels houdt, heb je niets te zoeken op een bouwplaats”, zo zei Verhagen tijdens een interview in het Nieuwscafé op de BouwBeurs.

Bewust Veilig

Woensdag 20 maart 2019 is de derde editie van ‘Bewust Veilig’, een dag van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, Cumela, OnderhoudNL en Techniek Nederland, waarop de sector laat zien bewust met veiligheid bezig te zijn.   

“Maar dit geldt niet alleen voor die derde woensdag in maart. Het is voor iedere dag van belang.” Zijn advies richting bouwbedrijven: “Kijk op je eigen werk hoe je veiligheid kunt verbeteren, spreek medewerkers er op aan en laat medewerkers jóu er op aanspreken.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.