#Bouwsector

Vernieuwde, digitale versie V&G-planner

Arbouw en Bouwend Nederland hebben een vernieuwde, gedigitaliseerde versie van de V&G-planner gelanceerd. Het instrument helpt bedrijven om een gedegen, goed doordacht veiligsheids- en gezondheidsplan te maken.

De V&G-planner bevat een database met circa 270 taakrisico-analyses. Deze bieden waardevolle informatie over arbeidsrisico’s, maatregelen, materiaal en materieel in relatie tot de verschillende werkmethoden. Uit deze database kan de gebruiker zelf een keuze maken en de relevante analyses opnemen in zijn BedrijfsEigenModule, waaraan ook bedrijfsspecifieke informatie kan worden toegevoegd.

Met de V&G-planner kunnen meerdere bedrijven gelijktijdig aan één plan werken, waardoor de afstemming en coördinatie vanaf het begin plaatsvindt. Werken aan het V&G-plan kan zowel in de ontwerpfase als de uitvoeringsfase. Het instrument is voortaan online beschikbaar.

Veiliger

Volgens Rob Triemstra, plaatsvervangend directeur Gezond en Veilig Werken bij het Ministerie van SZW, kan de V&G-Planner een belangrijke rol spelen bij het verhogen van het arboniveau. “Het instrument maakt heel duidelijk bij wie in de keten welke verantwoordelijkheid ligt. Het instrument is dus in potentie heel waardevol.”

Barend van Kessel, bestuurslid van Bouwend Nederland, ziet in de V&G-Planner een goede aanzet voor een veiliger bouwplaats. “Maar met een goed V&G-plan alleen ben je er nog niet. Het is een dik pak papier dat vaak door de opdrachtgever diagonaal wordt gelezen en ondertekend, waardoor je als het ware een alibi hebt. Dat kan ook anders. Vandaar de vraag aan Arbouw om een V&G-Planner 2.0 te maken. Een digitale variant op de eerdere versie, want daar hebben vooral nieuwe, jonge instromers in de bouw behoefte aan.”

Bron: SchildersVak.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.