#Bouwsector

Vierde editie vakblad Aannemer in de bus

Vrijdag 26 april verschijnt de vierde editie van het vakblad Aannemer van dit jaar. Met onder andere het verhaal over Havezate Oldengaerde in Dwingeloo. Dit wordt verduurzaamd en krijgt een herbestemming, terwijl alle historische elementen behouden blijven. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Kozijnreparatie

Jaarlijks worden er circa 750.000 kozijnreparaties uitgevoerd, waarbij onnodig veel hout wordt weggegooid. Terwijl vaak driekwart van het kozijn nog in goede staat is. Nico Heijmen zag deze werkwijze met lede ogen aan en ontwikkelde het renovatieconcept Infinity Repair.

Naar NOM

Een woning uit de jaren 80 en 90 ombouwen naar nul-­op-­de-­meter met een warmtepomp vergt een forse investering. Met alleen extra isolatiemate­riaal lukt het niet. Wel toereikend zijn dikke iso­latiedekens achter voor­zetwanden of buiten­gevelisolatie. “Minstens 15 centimeter.”

Beste bouwer

M2 bouw uit Dedemsvaart is verkozen tot ‘Beste bou­wer 2018’ (10 tot 50 beoor­delingen). Volgens Rick en Hans van der Most zijn de reacties “de meest zui­vere vorm van reclame” voor hun bouwbedrijf. “Opdrachtgevers hebben het gevoel dat wij samen met hen aan het bouwen zijn.”

Geïnteresseerd? Neem een proefabonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.