#Bouwsector

Vijftig bedrijven op Betaalme.nu

Kleine bedrijven krijgen binnen dertig dagen hun rekeningen betaald. Dat beloven nu vijftig grote bedrijven met naam en toenaam op de website Betaalme.nu. De website wil iets doen aan de betalingsmoraal van grote bedrijven.

Die betalingsmoraal is vaak laag, of in ieder geval langzaam. Wachttijden van meer dan vijftig dagen tussen het inzenden van de factuur en de uitbetaling zijn geen uitzondering meer in Nederland, terwijl menig kleiner bedrijf in de liquiditeitsproblemen kan komen als er niet snel betaald wordt.

Om dit tegen te gaan werd alweer enige tijd geleden het non-profit-inititatief Betaalme.nu gelanceerd, met de nadrukkelijke aanmoediging van minister Henk Kamp van economische zaken. De site noteert een aantal nieuwe aanmeldingen, zodat het totaal aantal aangesloten bedrijven nu vijftig is. Volgens de site zijn die bedrijven samen goed voor 200.000 rekeningen van het kleinbedrijf, ter waarde van circa 2 miljard euro.

De bedrijven die beloven binnen een maand te betalen, staan op deze pagina. Compleet met de manifesten die ze ondertekend hebben.

 

1 reactie op “Vijftig bedrijven op Betaalme.nu

  1. Ik heb de 50 bedrijven bekeken, met misschien te hoge verwachting. Geen “grote” bouwbedrijven op de lijst. Daar ligt een uitdaging. Wellicht dat Kamp en zijn ministerie daar is wat aan kan gaan doen. Zelf meer dan 6 maanden moeten wachten op een factuur aan Bam.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.