#Bouwsector

Vloer Mulder Obdam dingt mee naar Bouwprijs

Bouwbedrijf Mulder Obdam is met de zelf ontwikkelde Renovatietotaalvloer (Rentovloer) genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs in de categorie Bouwmaterialen & -systemen.

De Renovatietotaalvloer (Rentovloer) is een dit jaar op de markt vloersysteem voor de vervanging van houten balklagen in bestaande woningen. Hij is ontwikkeld in samenwerking met De Hoop Pekso, Lankhorst recycling products en Hordijk EPS. De vloer bestaat uit gerecyclede kunststof liggers versterkt met wapening, isolerende EPS-elementen, dampremmende/dampdichte folie en een toplaag van FSC underlayment. Het is een droogsysteem en kan hierdoor direct na het aanbrengen worden afgewerkt met de vloerdekking van de bewoners. Door het lichte gewicht is geen herberekening van de fundering nodig. Door de toepassing van de gerecyclede kunststof balken en EPS is de Rentovloer ongevoelig voor vocht. Hij kan eenvoudig en snel door twee mensen worden aangebracht.

Jury

Het juryrapport over de Rentovloer: “Een snelle en slimme oplossing voor renovatie in bestaande woningen met houten balklagen. De Rentovloer is met recht een vernieuwend systeem te noemen. Bijzonder noemt de jury het gebruik van kunststof als constructie. De snelheid zit hem in het slechts in één dag laten renoveren van je vloer. De bestaande vloer wordt inclusief houten balken eruit gehaald en vervolgens vervangen door de Rentovloer. De efficiënte inzet van arbeid, slechts twee personen, en de recyclebaarheid van de vloer in de toekomst is prijzenswaardig.”

Vier categorieën

De Nederlandse Bouwprijs wordt uitgereikt in vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen, Civiele Kunstwerken en Talent met toekomst. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari 2013. Dat is onderdeel van de Bouwbeurs. Bezoekers van de beurs kunnen hun stem uitbrengen op de genomineerden. De genomineerde met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

6 reacties op “Vloer Mulder Obdam dingt mee naar Bouwprijs

 1. Graag zou ik informatie ontvangen van:
  1. Afmetingen lxbxh in mm per element.
  2. Totale hoogte inclusief de thermisch isolerend afwerkvloer.

 2. Goedemorgen,

  De heren/dames die hierboven gevraagd hebben om meer informatie, verwijs ik bijzonder graag naar https://www.rentovloer.nl/ waar u uitgebreide informatie over ons product kunt vinden. Verder nodig ik u graag uit desgewenst telefonisch contact met ons op te nemen via 0226-456654. De bedenkers van de Rentovloer (René Kenter en Ton van Langen) kunnen u alle gewenste informatie verstrekken.

  Hartelijk dank voor uw interesse in onze vloer.

  mvrgr. Hanneke Tinor-Centi
  Communicatie en Public Relations
  Mulder Obdam

 3. Ik zou graag wat meer informatie willen over dit product. Is het bijv. ook een mogelijke toepassing voor een vloer in een nieuw te bouwen schuur?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.