#Bouwsector

Voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start

(Foto: still uit een van de video's van Afbouwprofs)

Om jongeren te informeren over de opleidings- en carrièremogelijkheden in de sector afbouw, is de voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start gegaan. In korte video’s vertellen jongeren waarom zij gekozen hebben voor hun opleiding tot vloerenlegger, stukadoor, natuursteenbewerker of plafond- en wandmonteur.

Afbouwprofs is een initiatief van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw en wordt ondersteund door NOA, FNV Bouw en Wonen en CNV Vakmensen. Met deze voorlichtingscampagne proberen zij de instroom in de afbouw te bevorderen. “Generatie Z, de jongeren die we willen enthousiasmeren, groeit op in een volledig digitale wereld. Daarom hebben we in videoclips gekozen voor hun belevingswereld met ‘fun’-aspecten en maken we gebruik van hun social-mediakanalen: Instagram, YouTube en Snapchat.

Onbekend met beroepen afbouw

Veel jongeren, maar ook hun ouders, zijn volgens de initiatiefnemers van de campagne onbekend met de beroepen in de afbouw. Als de interesse gewekt is, kunnen leerlingen op www.afbouwprofs.nl terecht voor meer informatie en de mogelijkheden. Ze kunnen deelnemen aan open dagen, een dagje meelopen of een kennismakingsgesprek regelen.

Opleiden vakmensen

De sector afbouw heeft een lange traditie met het opleiden van vakmensen in goede samenwerking met het vmbo en mbo. Via de combinatie van werken en leren worden jongeren opgeleid tot stukadoor, vloerenlegger, natuursteenbewerker en/of plafond- en wandmonteur. Doorgroei is mogelijk naar bedrijfsleider, ondernemer of docent.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.